Aan de slag met 
ons PO-pakket! 
Zelfstandig, gemakkelijk én verantwoord aan de slag met wetenschap & technologie? Met ons PO-pakket maken we de wereld van wetenschap & technologie behapbaar!
Samen aan de slag
Het ontdekken van wetenschap & technologie is een super interessante reis. Toch merken we dat er bij scholieren vaak niet genoeg ontwikkeling van interesse en ervaring op het gebied van techniek plaatsvindt. De oorzaak hiervan ligt meestal bij het aanbod en de opbouw van het lesmateriaal. Vaak ontbreken de materialen, kennis en ervaring of heeft de leerkracht simpelweg niet genoeg tijd om een passende lesmethode op te zetten. 

Daarom heeft Techniektalenten het ‘PO-pakket’ ontwikkeld. Met dit pakket speciaal voor basisscholen maken we de wereld van wetenschap & technologie behapbaar en laten we leerkrachten en leerlingen zien hoe tof het is om ermee te werken. Het complete PO-pakket biedt basisscholen de kans om zelfstandig, uitgebreid, gemakkelijk én verantwoord aan de slag te gaan met wetenschap & technologie. Met de leskisten met technische apparatuur en gebruiksmaterialen bieden we hiermee een gedegen methode die 21e-eeuwse vaardigheden, kerndoelen en vakoverstijgende mogelijkheden in de lessen verankert.  
Hoe tof is het om samen met je leerlingen de wereld van wetenschap & technologie in te duiken? Samen zien, voelen, ontdekken en leren. Learning by doing!
Beschikbare PO-pakketten
PO-pakket
Brons
 • De ‘Maakbox Maakotheek’ met één thema per jaar voor de hele school. 
 • Inclusief supervisie en coaching van een W&T coördinator 
 • Eén keer per jaar een deelname aan de Techniek Carrousel 
 • Eén bedrijfsbezoek (met ouders) aan een partnerbedrijf
 • Het W&T Journaal
PO-pakket
Zilver
 • De ‘Maakbox Maakotheek’ met twee thema’s per jaar voor de hele school. 
 • Inclusief supervisie en coaching van een W&T coördinator 
 • Twee keer per jaar een deelname aan de Techniek Carrousel 
 • Twee bedrijfsbezoeken (met ouders) aan een partnerbedrijf
 • Het W&T Journaal
 • Professionaliseringsbijeenkomsten W&T
PO-pakket
Goud
 • De ‘Maakbox Maakotheek’ met drie thema’s per jaar voor de hele school. 
 • Inclusief supervisie en coaching van een W&T coördinator 
 • Drie keer per jaar een deelname aan de Techniek Carrousel 
 • Drie bedrijfsbezoeken (met ouders) aan een partnerbedrijf
 • Het W&T Journaal
 • Professionaliseringsbijeenkomsten W&T voor PO docenten
 • Eén bijscholing W&T op directieniveau
 • Het aanbod van MaakLab
Bekijk hier de pakket onderdelen
Titel
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vitae tempor eros, et ultricies erat. Nullam ut auctor justo, sagittis varius leo. Maecenas nec ultricies justo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec vitae tempor eros, et ultricies erat. Nullam ut auctor justo, sagittis varius leo. Maecenas nec ultricies justo.
Maakbox
Maakbox
Maakboxen zijn de alles-in-één leskisten met technische apparatuur, gebruiksmateriaal en 4 lessen voor elke bouw. Er zijn boxen voor elke klas: van groep 1 tot en met de eerste twee klassen van de onderbouw van het VO. Er is altijd genoeg materiaal voor alle leerlingen, zodat de hele school er gebruik van kan maken. Voor de leerkracht of docent zijn er speciale video-instructies en is er een helpdesk beschikbaar. Slechts 15 minuten aan voorbereidingstijd en hup, aan de slag!
MaakLab
MaakLab
Er zijn leerlingen die liever met hun handen werken. Merk je dat leerlingen bijzonder veel interesse en leergierigheid tonen tijdens de technieklessen? Geef ze dan op voor het MaakLab! Een aantal middagen gaan de leerlingen met een vakdocent aan de slag met verdiepende opdrachten en nemen ze een kijkje in een technisch bedrijf. In het MaakLab bloeien de ‘techniektalenten’ helemaal op en worden ze uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken én uit te voeren. Het MaakLab, daar maak je het mee!
W&T Journaal
W&T Journaal
Benieuwd naar de toepassingen van techniek in het dagelijks leven? Kijk samen met je klas naar het W&T Journaal! Kinderen van groep 7 en 8 nemen een kijkje in de keuken bij echte bedrijven en hun werkzaamheden. Daarnaast is er extra aandacht voor meiden die in de Bètawetenschap, IT of Techniek werken.
Techniek Carrousel
Techniek Carrousel
Een kijkje in de toekomst! Na de eigen experimenten in het klaslokaal, gaan leerlingen bij de Techniek Carrousel op bezoek bij leerlingen in het voorgezet onderwijs. Door te onderzoeken en ontwerpen, maken ze unieke ontwerpen die alleen met VO-materialen gemaakt kunnen worden. Aan het einde van de periode kunnen de leerlingen deze technische ontwerpen vol trots presenteren aan hun ouders!

Heb je interesse in ons PO-pakket?
Stuur dan een e-mail naar info@techniektalenten.nl

Deelnemen aan regio
West-Brabant Midden!
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Techniektalenten? Of misschien onderzoeken of wij ook kunnen samenwerken? Meld je dan aan via het onderstaande aanmeldformulier! We houden je op de hoogte!
Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. Wil je weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen. We houden je vanaf nu op de hoogte!
Er is iets fout gegaan. Probeer het (later) opnieuw.
Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom