Techniek staat
centraal in de regio
Brabantse Wal
Met veel enthousiasme en ambitie zijn we van start gegaan op onze Brabantse Wal, onder de naam Techniektalenten. Het is een samenwerking tussen meerdere vmbo-scholen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven uit de regio.
Onze doelstelling
De aangesloten vo, po en mbo scholen en partners hebben de gezamenlijke ambitie door intensieve samenwerking een transitie te maken naar een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch en technologisch onderwijsaanbod. Dit aanbod is afgestemd op de 3 topsectoren en het economisch profiel van de regio. De topsectoren van de regio Brabantse Wal zijn Biobased/Agrofood, Maintenance en Logistiek.
Samenwerkingsverband
Om deze doelstellingen te behalen gaat de regio intensief samenwerken. Techniektalenten Brabantse Wal bestaat uit ZuidWestHoek College (Ossendrecht),​Curio Steenspil (Halsteren)​, ‘t R@velijn (Steenbergen)​, RSG ’t Rijks en Roncalli Scholengemeenschap (Bergen op Zoom)​. Tevens zijn de volgende onderwijspartners aangesloten:​Curio Techniek en Technologie (Technisch mbo), Het Aventurijn College, Curio Pomona en Het Kwadrant (Bergen op Zoom​), Basisonderwijs vallend onder Lowys Porquinstichting (LPS, Bergen op Zoom) en Stichting Samen Onderwijs Maken (SOM, Bergen op Zoom) en ISK, internationale schakelklas als onderdeel van Curio.​Uit het bedrijfsleven zijn aangesloten: Schildersvakopleiding Zuid-West, Vakopleiding Hout, Growwizzkid, PZW, AM&TS, Cosun Beet Company, Installatiewerk, NOA, SVM en Bouwmensen Zuid-West.

Gezamenlijk gaan zij zich inzetten om van Techniektalenten een succes te maken en de doelstellingen te behalen. Van dagelijks onderwijs, gastlessen bedrijfsbezoeken tot evenementen waarin we de wereld van techniek dichter bij jou brengen. Zodat jij kunt ontdekken wat je leuk vindt en bedrijven kunnen laten zien hoe jouw beroep er straks uit gaat zien!
Sterk Techniek- onderwijs is actief
in Brabantse Wal!
Bekijk al onze regionale activiteiten in onze agenda en meld je aan voor een van onze evenementen.
REGIONALE AGENDA
Blijf op de hoogte van regio Brabantse Wal
Deelnemen aan regio Brabantse Wal!
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Techniektalenten? Meld je dan aan via het onderstaande aanmeldformulier! We houden je op de hoogte!
Uiteraard gaan we zorgvuldig met jouw gegevens om. Wil je weten hoe? Lees dan hier onze privacyverklaring.
Bedankt! Je aanmelding is ontvangen. We houden je vanaf nu op de hoogte!
Er is iets fout gegaan. Probeer het (later) opnieuw.
Meer informatie
Heb je vragen over het programma Sterk Techniekonderwijs? Of ben je op zoek naar specifieke informatie die je op de website niet kunt vinden? Neem dan per e-mail, telefonisch of via het formulier contact met ons op.
Contactgegevens
Techniektalenten
Trivium 60
4873 LP Etten-Leur
076 501 61 52
brabantsewal@techniektalenten.nl
Contactpersonen
Charlotte Groenhout
Programma manager
info@techniektalenten.nl
created by Bigbooom