Smart Farming
Smart Farming zorgt voor toepassing van moderne informatie en communicatie technologieën in de landbouw.
Smart Farming

Een van de thema’s binnen de doelstelling van STO is Smart Farming. Wat is nu eigenlijk Smart Farming?

Smart Farming is het toepassen van moderne informatie en communicatietechnologieën in de landbouw in de breedste zin. Denk daarbij aan:

• Managementinformatiesystemen: informatie verzamelen over de gewassen, betere rassen ontwikkelen. Nieuwe rassen ontwikkelen

• Precisie landbouw met als doel het verhogen van de opbrengsten, minder verliezen.

• Landbouw automatisering & robotica, slimme toepassingen om het werk gemakkelijker en efficiënter te maken.

Door deze ontwikkelingen in het onderwijs te verwerken kunnen we onze leerlingen meenemen in de wereld van Smart Farming. Hoe pakken we dat aan?

Collega’s uit het onderwijs worden in contact gebracht met bedrijven die op dit gebied aan het werk zijn met grote innovaties. Docenten en onderwijsontwikkelaars vertalen al deze informatie naar inspirerende lesstof en praktisch projecten.

Een mooi voorbeeld van zo’n project is het project waar de leerlingen een kweekbakje gaan maken met een 3d printer voor kruiden. Deze kruiden worden gekweekt op water en met behulp van ledverlichting.

Drie keer per jaar organiseren we een Thematafel waar we onderwijs collega’s en bedrijven met elkaar verbinden. Vaak gaat de thematafel gepaard met een workshop op locatie van een bedrijf. De laatste Thematafel waren we op bezoek bij het MBO waar we kennis hebben gemaakt farmbots. Studenten van MBO en HBO werken hier samen.

Download documenten
Meer informatie
Heb je vragen over het programma Sterk Techniekonderwijs? Of ben je op zoek naar specifieke informatie die je op de website niet kunt vinden? Neem dan per e-mail, telefonisch of via het formulier contact met ons op.
Contactgegevens
Techniektalenten
Bolwerk-Zuid 168
4611 DX Bergen op Zoom
techniektalentenbw@sgboz.nl
Contactpersonen
Charlotte Groenhout
Programma manager
c.groenhout@curio.nl

Merel Janse
Marketing en communicatie
m.janse@curio.nl
Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom