Maintenance
Maintenance is één van de topsectoren van de Brabantse Wal. Binnen de Brabantse Wal is deze topsector vooral in en rond de gemeente Woensdrecht geconcentreerd.

De Brabantse Wal is een veelzijdige regio. Mooie natuur, prettige leefomstandigheden en geografisch gezien ligt de regio tussenbelangrijke steden en regio’s. Die ligging maakt de Brabantse Wal interessant voor verschillende sectoren in het bedrijfsleven, en zeker voor de techniek. Naast de focus op klassieke onderdelen als bouw, metaal en procesindustrie gaan we als Techniektalenten ook aansluiten op de drie topsectoren van de regio.

Het is onze ambitie om door samenwerking een transitie te maken naar een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch en technologisch onderwijsaanbod, afgestemd op de 3 topsectoren en het economisch profiel van de regio​. Daarmee dragen we bij aan de doelstellingen van het actieplan Economische Structuurversterking West-Brabant en aan de ontwikkeling van de topsectoren. Sterke verbindingen tussen het techniekonderwijs en het bedrijfsleven zijn nodig om de kwalitatieve aansluiting hiertussen te behouden of te versterken.

 

Maintenance is één van de topsectoren van de Brabantse Wal. Binnen de Brabantse Wal is deze topsector vooral in en rond de gemeente Woensdrecht geconcentreerd. De regio heeft veel mkb'ers die hoogwaardige producten en diensten leveren aan de industrie, de aerospace- en de maritieme sector. Er bestaat een sterk ecosysteem rondom de aerospace-maintenance in Woensdrecht.

 

De maintenance-industrie evolueert. Met de opkomst en beschikbaarheid van nieuwe en betaalbare technologieën probeert de industriewereldwijd slimmer en duurzamer te werken. Digitalisering, kunstmatige intelligentie en nieuwe materialen worden ingezet om het tekort aan grondstoffen, mensen en de belasting van het milieu te compenseren.

Download documenten
Meer informatie
Heb je vragen over het programma Sterk Techniekonderwijs? Of ben je op zoek naar specifieke informatie die je op de website niet kunt vinden? Neem dan per e-mail, telefonisch of via het formulier contact met ons op.
Contactgegevens
Techniektalenten
Bolwerk-Zuid 168
4611 DX Bergen op Zoom
techniektalentenbw@sgboz.nl
Contactpersonen
Charlotte Groenhout
Programma manager
c.groenhout@curio.nl

Merel Janse
Marketing en communicatie
m.janse@curio.nl
Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom