Logistiek
Logistiek is één van de topsectoren van de Brabantse Wal. Binnen de Brabantse Wal is deze topsector vooral in en rond de gemeente Bergenop Zoom en Woensdrecht geconcentreerd.
Logistiek

De Brabantse Wal is een veelzijdige regio. Mooie natuur, prettige leefomstandigheden en geografisch gezien ligt de regio tussenbelangrijke steden en regio’s. Die ligging maakt de Brabantse Wal interessant voor verschillende sectoren in het bedrijfsleven, en zeker voor de techniek. Naast de focus op klassieke onderdelen als bouw, metaal en procesindustrie gaan we als Techniektalenten ook aansluiten op de drie topsectoren van de regio.

Het is onze ambitie om door samenwerking een transitie te maken naar een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch en technologisch onderwijsaanbod, afgestemd op de 3 topsectoren en het economisch profiel van de regio​. Daarmee dragen we bij aan de doelstellingen van het actieplan Economische Structuurversterking West-Brabant en aan de ontwikkeling van de topsectoren. Sterke verbindingen tussen het techniekonderwijs en het bedrijfsleven zijn nodig om de kwalitatieve aansluiting hiertussen te behouden of te versterken.

Logistiek is één van de topsectoren van de Brabantse Wal. Binnen de Brabantse Wal is deze topsector vooral in en rond de gemeente Bergenop Zoom en Woensdrecht geconcentreerd. Dit heeft te maken met de ligging van deze gemeentes langs de rijksweg A58.

De logistieke sector is één van de negen sectoren waarin Nederland uitblinkt en mondiaal toonaangevend is. Met een toegevoegde waarde van 53 miljard euro per jaar en 646.000 arbeidsplaatsen is de logistiek van groot economisch belang. In onze regio vind je een groot aantal spelers die producten vervoeren of overslaan. Ook het uitvoeren van functies in de logistiek en supply chain.

Download documenten
Meer informatie
Heb je vragen over het programma Sterk Techniekonderwijs? Of ben je op zoek naar specifieke informatie die je op de website niet kunt vinden? Neem dan per e-mail, telefonisch of via het formulier contact met ons op.
Contactgegevens
Techniektalenten
Bolwerk-Zuid 168
4611 DX Bergen op Zoom
techniektalentenbw@sgboz.nl
Contactpersonen
Charlotte Groenhout
Programma manager
c.groenhout@curio.nl

Merel Janse
Marketing en communicatie
m.janse@curio.nl
Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom