Biobased/AgroFood
Biobased/Agrofood is één van de topsectoren van de Brabantse Wal. De Nederlandse productiviteit, kwaliteit en veiligheid van voedsel hebben geleid tot een mondiaal leidende positie van de sector.

De Brabantse Wal is een veelzijdige regio. Mooie natuur, prettige leefomstandigheden en geografisch gezien ligt de regio tussenbelangrijke steden en regio’s. Die ligging maakt de Brabantse Wal interessant voor verschillende sectoren in het bedrijfsleven, en zeker voor de techniek. Naast de focus op klassieke onderdelen als bouw, metaal en procesindustrie gaan we als Techniektalenten ook aansluiten op de drie topsectoren van de regio.

 

Het is onze ambitie om door samenwerking een transitie te maken naar een duurzaam, dekkend en kwalitatief hoogstaand technisch en technologisch onderwijsaanbod, afgestemd op de 3 topsectoren en het economisch profiel van de regio​. Daarmee dragen we bij aan de doelstellingen van het actieplan Economische Structuurversterking West-Brabant en aan de ontwikkeling van de topsectoren. Sterke verbindingen tussen het techniekonderwijs en het bedrijfsleven zijn nodig om de kwalitatieve aansluiting hiertussen te behouden of te versterken.

Biobased/Agrofood is één van de topsectoren van de Brabantse Wal. De Nederlandse productiviteit, kwaliteit en veiligheid van voedsel hebben geleid tot een mondiaal leidende positie van de sector.

De innovaties in deze sector zijn gericht op een goede en gezonde toekomst. Binnen de Brabantse Wal is deze topsector vooral in en rondde gemeente Steenbergen en Bergen op Zoom geconcentreerd.

 

Nederland is wereldwijd koploper op het gebied van voeding. West-Brabant draagt hier stevig aan bij. De regio blinkt namelijk van oudsher uit in plantaardig voedsel, zoals zacht fruit, groenten, aardappelen en suikerbieten. Biobased gaat in onze regio over innovatie in circulaire materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie.

 

Onze regio kent belangrijke spelers als het gaat om zaadveredeling, verwerking van aardappels en suikerbieten en teelt in kassen. Daarnaast hebben we belangrijke innovatieplatforms als het DAB lab en de Green Chemistry Campus in onze regio.

Download documenten
Meer informatie
Heb je vragen over het programma Sterk Techniekonderwijs? Of ben je op zoek naar specifieke informatie die je op de website niet kunt vinden? Neem dan per e-mail, telefonisch of via het formulier contact met ons op.
Contactgegevens
Techniektalenten
Bolwerk-Zuid 168
4611 DX Bergen op Zoom
techniektalentenbw@sgboz.nl
Contactpersonen
Charlotte Groenhout
Programma manager
c.groenhout@curio.nl

Merel Janse
Marketing en communicatie
m.janse@curio.nl
Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom