Zorgtechnologie workshops op 't Markland voor derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn
2
min. lezen
Op vrijdagmiddag 17 februari hebben 33 derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn van ’t Markland kennis gemaakt met zorgtechnologie door middel van interactieve workshops. Thuiszorg West-Brabant en Stichting Groenhuysen waren ook bij deze laatste editie aanwezig om de leerlingen meer te vertellen over technologie in de zorg.

West-Brabant Midden

Rolf van der Burgt, fysiotherapeut binnen Stichting Groenhuysen, liet ook deze editie met behulp van een saturatiemeter, een heupairbag en een rollator zien hoe de technologie in de zorg wordt toegepast. Later werd er kennis gemaakt met een systeem van Groenhuysen dat motiverende oefeningen projecteert in spelvorm.

Eveline Elenbaas, werkzaam bij Thuiszorg West-Brabant, informeert de leerlingen van ’t Markland ook deze keer over technologie binnen de thuiszorg. Tijdens haar presentatie waarin verschillende filmpjes verwerkt zijn komen de leerlingen meer te weten over diabetes. Eveline liet de leerlingen een apparaat zien waarmee mensen hun bloedsuiker opmeten doormiddel van een sensor. Dit mochten de leerlingen vervolgens zelf proberen te doen. Als laatste had Eveline een druppelbril zien wat de mensen gebruiken om hun eigenogen te kunnen druppelen.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom