Zorg & technologie workshops
1
min. lezen
Op donderdag 20 oktober kregen de leerlingen van Zorg en Welzijn, leerjaar 3 basis en kader, op het Munnikenheide College in Etten-Leur een zorg & technologie middag. Totaal waren er drie workshops van ieder 20 minuten voor 50 leerlingen.

West-Brabant Midden

Zorg & technologie workshops

 

Een medewerker van Robots in de klas liet de leerlingen meteen een robot zien die de Macarena danst. Een beter begin kon niet want de leerlingen waren meteen nieuwsgierig. Zij liet zien dat er veel interactie kan zijn tussen mens en robot en dat de robots je veel kunnen leren.

Avoord liet de nieuwste innovaties zien die ze gebruiken in de ouderenzorg. Zo kun je op afstand zien of een bewoner in zijn bed ligt, is er een riem met een airbag op de heupen en zijn er robots die je helpen herinneren medicijnen in te nemen.

Curio zorg en welzijn opleiding liet een aantal studierichtingen zien en welke techniek daarbij komt kijken. Zo zagen de leerlingen de nieuwste technieken, met robot, in de apotheek. Mochten ze zelf gaatjes vullen en mochten ze zelf een digitale bloeddrukmeter gebruiken.

 

Het was een interessante eerste editie, waarin de koppeling tussen zorg en technologie duidelijk zichtbaar was. Op 24 november komen TWB en Groenhuysen workshops verzorgen op het Munnikenheide College in Rupchen.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom