Week van de procestechniek nieuw leven ingeblazen!
2
min. lezen
Bij velen zullen de positieve herinneringen weer naar boven komen als ze horen over de Week van de Procestechniek. Toentertijd zetten 25 bedrijven hun deuren open voor meer dan 500 leerlingen om een scherper beeld te krijgen van de procestechniek.

West-Brabant Midden

Op dinsdag 31 januari werd de Week van de Procestechniek weer nieuw leven ingeblazen door Techniektalenten; 15 mavo4-leerlingen van het Norbertus Gertrudis Mavo (NGM) bezochten drukkerij Altorffer in Roosendaal en Curio Procestechniek in Bergen op Zoom.

In de ochtend verzamelden de leerlingen zich in de ontvangstruimte van Altorffer voor de start van de dag. Johan Laros, commercieel directeur Altorffer, verwelkomde de groep en nam de leerlingen mee in een rondleiding door het bedrijf. De groep kreeg inzichten in het proces hoe een order van begin tot eind het bedrijf doorloopt. In dit geval volgden de leerlingen hetzelfde pad als wat hun eigen bestelling deed; een week voor de Week van de Procestechniek konden ze een bestelling insturen van hun eigen ansichtkaart. Na de rondleiding kwam de groep terug in de ontvangstruimte waar nog met een presentatie dieper werd ingegaan op de procestechnieken van het bedrijf. Aan het einde van de presentatie was het moment daar; hun eigen ontworpen ansichtkaart werd uitgedeeld en vol trots showden iedereen elkaars kunstwerk!

Na het enerverende ochtenddeel vervolgden de groep hun weg met de bus naar Curio Procestechniek in Bergen op Zoom. Hier werd de groep ontvangen door Remco Oprins, die na een korte introductie de groep opsplitsten in 3 subgroepjes. In carrouselvorm werd ieder half uur geswitcht tussen een presentatie over procestechniek, proefjes in het lab en werken aan de pneumatiekborden.

Remco Oprins gaf een verdiepende presentatie over de wereld van de procestechniek, inclusief een interactieve quiz. Bij Rob Bakx mochten de leerlingen aan de slag in het lab (met volledige outfit!) en onderzochten ze de werking van chemische stoffen. Als laatste in het drieluik gingen leerlingen aan het werk met de zogeheten pneumatiekborden; Paul Maas instrueerde hoe pneumatiek werkt en hoe je het kunt inzetten in de procestechniek. Een enerverende middag, maar ook hier kwam helaas een einde aan. Op weg naar huis kregen de leerlingen nog zogeheten hotpacks mee; een herinnering aan hun inspanningen in het lab.

Speciale dank gaat uit naar de mensen die de Week van de Procestechniek weer nieuw leven hebben ingeblazen; naast de bovenstaande al eerder genoemde namen hebben ook Margot Deelen (docent T&T Curio), Arjan van Diepeningen (docent NaSk NGM) en Mireilla van Osta (Teamleider PrePress Altorffer) bijgedragen aan een succesvolle pilot van de Week van de Procestechniek.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom