Wederom een drieluik aan samenwerkingsovereenkomsten in de regio West-Brabant Midden
1
min. lezen
Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar 2023-2024, waarin Sterk Techniekonderwijs (STO) nog meer gedragen gaat worden binnen het onderwijs, werd de samenwerking tussen Stichting Vakopleiding Metaal (SVM) en de STO-regio West-Brabant Midden vastgelegd.

West-Brabant Midden

Op 28 juni 2023 werd er door SVM uit Oudenbosch en de drie vmbo-scholen een samenwerkingsovereenkomst Metaaltechniek getekend. Scholengroep Tongerlo DaVinci, ‘t Markland en het Munnikenheide College gaan in deze overeenkomst de samenwerking aan met SVM op het gebied van metaaltechniek. Metaaltechniek is één van de vakrichtingen die binnen de doelstelling valt van het duurzaam en dekkend maken van kwalitatief sterk techniekonderwijs. Een samenwerking tussen de partners is daarom ook van belang voor de regio. Ook instructeur meneer Wouters was aanwezig bij dit moment.

Het gaat hierbij om een route voor leerlingen waarbij afstemming plaatsvindt tussen het vmbo, bedrijfsleven, de leerling en de ouders. Leerlingen worden door beide partijen samen begeleid en beoordeeld tijdens de stages.

De heer de Jonge (waarnemend algemeen directeur Munnikenheide College), mevrouw Nieuwkerk-Post (collegedirecteur DaVinci Roosendaal) en de heer Maas (rector ’t Markland Oudenbosch) tekenden ieder voor hun eigen school de overeenkomst met de heer Kats van SVM.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom