Vmbo-leerlingen gaan vloggen bij de opleiding vliegtuigtechniek
2
min. lezen
Hoe maak je een vlog? Zigzaggend tussen de helikopter, F16 en de vliegtuigen presenteren ze voor de camera. Deze vlog-editie had een nieuw en verbeterd programma.

Brabantse Wal

Op dinsdag 21 maart 2023 hebben tweedejaars vmbo-leerlingen kennis gemaakt met vliegtuigtechniek. Aviolanda Aerospace en Fokker Services Group. 11 Leerlingen hebben in deze inspirerende omgeving mogen vloggen. Deze vlogs presenteren zij op hun eigen school, zodat iedereen kan kennismaken met vliegtuigtechniek.

De dag begon met een welkomstwoord en introductie door Rob van den Berg, docent bij de AM&TS. Hierna hebben we vanuit Techniektalenten de leerlingen ondergedompeld in de wereld van het vloggen en hebben we ze tips meegegeven voordat ze de hangaar in gingen. Na de verwondering die op de gezichten was af te lezen, hebben leerlingen tijdens drie wedstrijdelementen geleerd om een vleugel te inspecteren op materialen die daar niet in thuis horen en hebben ze in een flightsimulator een heus KLM-toestel aan de grond mogen zetten. Tenslotte hebben ze in de hangaar een aantal vragen beantwoord in de vorm van een quiz.

Om de dag compleet te maken hebben we de werkplaats van Fokker bezocht en plaats genomen in een enorme Airbus. Het was een geweldige dag!

Gun je dit jouw leerlingen ook? Neem contact op met Vicky de Jager

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom