Vliegen en zweven
1
min. lezen
Het zal je maar overkomen, je zit in de klas en er komen 3 mensen binnen van de vliegbasis Woensdrecht. Compleet in uniform wordt er uitleg gegeven over zweeftechnieken, materialen, luchtdruk en vliegen.

Brabantse Wal

Het zal je maar overkomen, je zit in de klas en er komen 3 mensen binnen van de vliegbasis Woensdrecht. Compleet in uniform staat er een jonge dame uitleg te geven over zweeftechnieken.

Daarna gaat de hele klas aan de slag om dit in praktijk te brengen door middel van een parachute te maken. De verschillende materialen en vormen, vergeet vooral het ontluchtings-gat bovenin de parachute niet, zorgen ervoor dat de manier van zweven anders wordt. Ze mogen allemaal op de stoel gaan staan om dit in praktijk uit te proberen.

Daarna komt er een stukje theorie over vliegen, met beelden erbij. Hoe gaaf!! Ze vliegen regelmatig over jullie school. Om de zweef/vliegtechniek te ervaren, gaan ze vliegtuigjes vouwen.

De dame in uniform zet je daarna in een rechte lijn om een wedstrijd ‘wie komt het verst’ met je zelf gevouwen vliegtuig. Daar kom je achter dat het niet jouw kracht is die ze verder laat vliegen maar juist de stroomlijn van jouw vliegtuigje.

De winnaar mag voor de klas komen staat en krijgt de helm en parachute, die de piloten aan hebben, aan. Ojee wat is dat zwaar. Direct komen de vingers omhoog. Er zijn meerdere geïnteresseerde die dit graag willen uitproberen.

Wie weet zitten hier een paar toekomstige piloten tussen.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom