Unieke Leerervaring voor leerlingen van klas 2: Wat je eet ben je zelf!
2
min. lezen
Een onvergetelijke en leerzame ervaring. In twee ochtenden leren leerlingen over voedselproductie, voedingsstoffen en creatief koken. De aardappel stond centraal en was lang niet zo hip.

Brabantse Wal

Docent en collega Sterre de Beer organiseert het evenement. Ze begeleidt de leerlingen tijdens beide dagen en vertelt trots:

"De leerlingen van de tweede klas hebben de afgelopen dagen een onvergetelijke en leerzame ervaring gehad tijdens de activiteit "Wat Je Eet Ben Je Zelf". Gedurende twee ochtenden dompelden ze zich onder in de wereld van voedselproductie, voedingsstoffen en creatief koken, met de aardappel als centraal thema.

Op de eerste ochtend werden de leerlingen meegenomen op avontuur naar een lokale boerderij. Daar kregen ze uitgebreide lessen over de groei van aardappels. In groepjes gingen ze aan de slag met opdrachten, ontdekten ze verschillende gewassen door te ruiken, te voelen en te proeven, en zetten ze hun handen in de aarde om zelf aardappels te poten! Daarna mochten de leerlingen nog een kijkje nemen in een echte tractor en werd alles over het oogstproces in geuren en kleuren verteld.

Na deze boeiende ochtend vervolgden de leerlingen hun avontuur naar Lamb Weston, waar ze een rondleiding kregen in de testfabriek. Daar werden alle stappen die de aardappel ondergaat om een perfect frietje te worden, nauwkeurig onder de loep genomen. En natuurlijk was er aan het einde van de rondleiding ruimte om de verschillende soorten frietjes te proeven en te keuren - een hoogtepunt voor menig leerling!

De tweede ochtend stond in het teken van voedingsstoffen en creatief koken. Praktijk Pien verzorgde boeiende lessen over voedingsstoffen, waarna de leerlingen zelf aan de slag gingen met hun eigen recepten, variërend van aardappelsalades tot aan aardappelpizza's. Als kers op de taart ontdekten de leerlingen dat je zelfs batterijen kunt maken van aardappels - een verrassende en leerzame afsluiting van deze fantastische dagen."

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom