Techniektalenten bezoekt GET-lab
2
min. lezen
Leerlingen leerjaar 3 vmbo Z&W van het Da Vinci College hebben op 15 maart een bezoek gebracht aan Avans Hogeschool te Breda. Gedurende een uitgebreid middagprogramma stond o.a. een bezoek aan het GET-lab gepland. Een bezoek met als doel leerlingen kennis laten maken met E-health, diverse soorten van technologie in de gezondheidszorg. Gedurende de middag stond er een carrouselprogramma op de planning.

West-Brabant Midden

GET-lab

Binnen het GET-lab hebben de leerlingen kennisgemaakt met diverse soorten van technologische hulpmiddelen. Veel van deze hulpmiddelen worden in de thuissituatie ingezet om langer thuis te kunnen wonen. Maar ook veel vormen van technologie voor in de ouderen zorg, om eenzaamheid tegen te gaan. Fleur de Boer wist de leerlingen de verrassen en te verwonderen!

Casus zorg technologie

Na het bezoek aan het GET-lab werden de leerlingen direct ondergedompeld en getest welke technologische hulpmiddelen zij zouden inzetten bij diverse casussen. Jamie (gezondheidstechnoloog) legde de leerlingen uit waar zij op internet de juiste informatie kunnen vinden. De leerlingen mochten zelf nadenken over de mogelijke oplossingen.

Bloedprikken anno 2023

Vervolgens werden de leerlingen door 2 studenten verpleegkunde meegenomen in de nieuwste zorgtechnieken bij het afnemen van bloed. Door middel van een laser konden leerlingen op de arm detecteren waar de bloedvaten zich bevonden (hier hebben we het gelukkig bij gelaten) het oefenen met bloedprikken, hebben de leerlingen geoefend op oefenarmen! De leerlingen vonden dit geweldig om te doen!

Het Labyrint binnen Avans

Een broedplaats voor techniek bij de lerarenopleiding PABA. Dat verwacht je niet 1-2-3, mooi om te zien dat daar de techniek ook is doorgedrongen. Onze leerlingen mochten oefenen met een zenuwspiraal, maar dan met geprogrammeerde stapjes. Wat een gedreven gezichten, om ervoor te zorgen dat de geprogrammeerde onderdelen ook echt werken!

Een zeer geslaagd bezoek, waarbij onze leerlingen letterlijk werden ondergedompeld in allerlei vormen van technologie.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom