't Markland bezoekt de Efteling voor een kijkje achter de schermen!
2
min. lezen
Op vrijdag 5 april hebben de leerlingen en begeleiders van ’t Markland een bezoek gebracht aan de Efteling. Deze activiteit werd georganiseerd vanuit Techniektalenten. Het was geen 'gewoon bezoekje' aan de Efteling. Deze activiteit had de naam: ' Een kijkje achter de schermen' en stond in het teken van de techniek. Een prachtige lob-activiteit .

West-Brabant Midden

Het eerste gedeelte van de dag bestond uit een warm ontvangst in het hoofdkantoor van de Efteling. Daarna volgde een (wandel)tocht door het park. Leerlingen werden via een route + opdrachtenboekje langs verschillende attracties geleid en daar moesten ze nadenken over de techniek die bij deze attractie komt kijken. Een mooie warming-up voor de volgende activiteit: ontvangst + een presentatie in de bestuurskamer/directiekamer (de troonzaal). Daar werd het één en ander uitgelegd en konden de leerlingen vragenstellen. Wat een mooie plek....tof om een keer in de troonzaal te zitten en daar een kijkje te mogen nemen.

In de middag zijn we langs de verschillende attracties gegaan en hebben we een kijkje mogen nemen bij de techniek. Onderhoud, motoren, machinekamers, contragewichten, teveel om hier allemaal op te noemen. We weten nu wel hoe de wagentjes in de Symbolica zich voortbewegen.

Als laatste hebben we een kijkje mogen nemen op de plek (het gebouw) waar al het onderhoud en alle nieuwe ideeën worden uitgewerkt. Bewerking van hout, bewerking van metaal, schilderen, mallen, schilderen etc. Zelfs Hans en Grietje die in onderhoud zijn, hebben we voorbijzien komen. Héél bijzonder en uniek.

Heel fijn dat wij een dagje op visite konden zijn. De leerlingen en begeleiders hebben een leerzame en gezellige dag achter de rug.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom