STO met een jaar verlengd en plannen voor 2025 – 2029
2
min. lezen
Half mei kregen de STO-regio’s de lang verwachte brief onder ogen van (inmiddels afgetreden) minister Dennis Wiersma, die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hierin ontvouwt hij zijn plannen voor STO.

Brabantse Wal

Half mei kregen de STO-regio’s de lang verwachte brief onder ogen van (inmiddels afgetreden) minister Dennis Wiersma, die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hierin ontvouwt hij zijn plannen voor STO. Wat mooi dat we de kans en ruimte krijgen om alles wat we al neergezet hebben te mogen continueren en zelfs nog verder uit te bouwen. De kamerbrief* laat zien dat de transitiefase waarin we nu zitten wordt verlengd tot eind 2024. In 2024 moet een nieuw plan geschreven worden voor de periode 2025 – 2029. Wij moeten dan extra aandacht besteden aan een aantal in de brief genoemde onderwerpen.

We zijn STO-breed al hard aan het werk geweest om onze mijlpalen en doelstellingen te verantwoorden over de afgelopen programmaperiode. Jullie hebben er in de werkgroepen naar gekeken en aan gewerkt; zo ook de stuurgroep, implementatiegroep en het programmateam. De projectleiders hebben dit gepitcht en op 5 juli kijken we er tijdens ons brede overleg samen nog een keertje naar.

Om regio’s dit jaar voldoende tijd te geven om de plannen voor 2024 in te dienen en de verantwoording aan te laten sluiten op het verlengingsjaar 2024 is de uiterlijke indieningsdatum van de tweede voortgangsrapportage verplaatst van 1 juli 2023 naar 1 oktober 2023.

Er wordt in de laatste weken nog aardig wat van eenieder gevraagd en ook de opstart van het komende schooljaar is druk. Het is zo 1 oktober, dus we zorgen ervoor zoveel mogelijk voor de zomervakantie gereed te hebben.

We kijken vooruit naar de nieuwe planperiode en met het ontwikkelen van de drie expertisecentra topsectoren bouwen we samen aan een stevig fundament. Heb je inhoudelijk vragen of wil je mee denken, weet mij dan te vinden.

Klik hier om de Kamerbrief en de Beslisnota te lezen.

Groet,

Charlotte Groenhout

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom