STO-Live over innovatieve activiteiten
2
min. lezen
STO-Live over innovatieve activiteiten

West-Brabant Midden

In de laatste STO Live van het schooljaar 2022 – 2023 neemt Wilma Bredewold een kijkje bij SC de Overlaat uit Waalwijk, waar docenten en leerlingen Wilma meenemen in drie concepten Let’s Play (projecten voor het PO), Let’s Work (samenwerkingen met bedrijven) en Let’s Go (samenwerking met het MBO) die zij nodig hebben om innovatieve activiteiten binnen plaats te laten vinden.

Edwin Ploeg, docent van het programma Let’s Play, laat samen met leerlingen van het PO het gevarieerde programma voor leerlingen van de basisschool zien. Op deze manier maken leerlingen met het vmbo-advies alvast kennis met het vmbo en het techniekonderwijs dat wordt gegeven.

Bastiaan van Dongen, docent PIE, geeft toelichting bij Let’s Work. Daarin wordt gewerkt aan opdrachten van het bedrijfsleven, door leerlingen uit de onderbouw. SG de Overlaat heeft een groot netwerk aan bedrijven dat nog steeds groeit.

Let’s Go is ontwikkeld voor leerlingen in de bovenbouw. Hierin maken de leerlingen alvast kennis met het mbo. Tom Verschuren vertelt dat onder andere met lintstages en opdrachten op de mbo-school leerlingen goed worden voorbereid op het mbo.

Ook vertelt directeur Susan Timmermans hoe je creativiteit bij docenten kunt faciliteren en ondersteunen.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom