STO Brabantse Wal bezoekt Techniekcollege Rotterdam
1
min. lezen
Tijdens ons bezoek zagen we hoe het Techniekcollege Rotterdam druk bezig is met de ontwikkeling van een beroepshavo en hoe ze verschillende doorlopende leerroutes hebben opgezet.

Brabantse Wal

Op vrijdag 7 juni hebben schoolleiders en directeuren van verschillende opleidingsbedrijven uit de regio een inspirerend bezoek gebracht aan het Techniekcollege Rotterdam. Dit bezoek kwam voort uit de workshop op het congres 'Doorlopende Leerlijnen', waar de wens voor een nadere kennismaking werd uitgesproken.

Tijdens ons bezoek zagen we hoe het Techniekcollege Rotterdam druk bezig is met de ontwikkeling van een beroepshavo en hoe ze verschillende doorlopende leerroutes hebben opgezet. Deze routes zijn vooral gericht op de bol-opleidingen en zorgen voor een soepele overgang tussen verschillende opleidingsniveaus.

Wat we hebben gezien, willen we verder onderzoeken met onze partners en scholen uit de regio. We hopen ook een vertaalslag te kunnen maken naar de bbl-opleidingen, zodat alle studenten kunnen profiteren van deze doorlopende leerroutes.

We kijken ernaar uit om op het volgende congres over doorlopende leerroutes, dat plaatsvindt op 23 september, de volgende stappen te zetten in de inrichting van mogelijke leerroutes.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom