Sterrenschool de Schittering ontvangt label Goud!
1
min. lezen
Bij Sterrenschool de Schittering in Oudenbosch zetten ze volop in op Wetenschap & Technologie. Zij ontvingen daarom vanuit Techniektalenten het label Goud voor de deelname aan het PO-Pakket.

West-Brabant Midden

Daniëlle Tak, W&T Coördinator van de school, kwam via eigen onderzoek uit bij het PO-Pakket van Techniektalenten: “Het is fijn dat we niet in alles het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Binnen het PO-Pakket nemen we de Maakbox af, en gaat onze groep 8 naar ’t Markland voor Techniek Carrousels en het MaakLab. Daarnaast hebben we ook nog workshops dronevliegen gehad. Techniektalenten deelt ofwel tijdens ons coördinatoren overleg of via de mail tips over zaken die spelen rondom Wetenschap & Technologie in de regio. We zijn goed met elkaar in verbinding. De eerste aflevering van het W&T Journaal is ook echt leuk! Leerlingen hadden meteen vragen voor Kevin, die sturen we op.”

Desley Bossink, directeur van de Schittering, vertelt: “ Scholen zijn vaak bezig met het uitdagen van leerlingen op Meer- en Hoogbegaafd vlak, maar het is zo belangrijk om juist tijd en liefde te besteden aan het met je handen werken. We laten de leerlingen op deze manier ook zien hoe mooi het is als je aan de gang kunt gaan met een mbo-studie. “

Daniëlle schreef eerder zelf een stuk voor onze website met de ervaringen rondom het PO-pakket binnen de school, dit artikel vind je hier: https://www.techniektalenten.nl/nieuws/het-po-pakket-op-sterrenschool-de-schittering.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom