Agenda:
Speeddaten voor meiden met succesvolle vrouwen uit de Techniek bij Markland Oudenbosch
2
min. lezen
2
Op 2 december 2020 heeft Markland Oudenbosch speeddates gehouden voor 50 meiden uit de onderbouw.

Op 2 december 2020 heeft Markland Oudenbosch speeddates gehouden voor 50 meiden uit de onderbouw. VHTO verzorgde de ochtend. Er werd gestart met een virtuele opening waarbij er uitleg werd gegeven over bètawetenschap, techniek en ICT en werden er vragen gesteld aan de leerlingen in de vorm vaneen quiz over deze onderwerpen. Na de introductie gingen alle meiden in vier rondes in gesprek met vrouwelijke professionals. In totaal deden er vijf rolmodellen mee uit verschillende branches in de techniek. De beroepen van de rolmodellen zijn onder andere een adviseur bij een groot IT bedrijf, een Projectleider in de bouw en een Technisch specialist.  

Het was in het begin nog een beetje onwennig voor de deelnemers om vragen te stellen aan de rolmodellen. De vrouwen waren ook niet fysiek aanwezig maar via een videoverbinding werd er met elkaar gesproken. Toen de meiden wat meer gewend waren aan deze vorm van Speeddaten kwamen er ook gerichte vragen zoals “wat vind je het leukste aan je beroep”, “hoe laat sta je ’s ochtends op?” en “moet je een uniform aan naar je werk?”

 

De vrouwelijke bèta/technische professionals probeerde de leerlingen ervan te overtuigen dat werken in de techniek zeker niet alleen voor mannen geschikt is. Ook werd de deelnemers duidelijk dat de wereld van techniek ontzettend breed is en je dus niet heel technisch aangelegd hoeft te zijn. De meiden kregen informatie over de benodigde opleidingen voor de technische banen van de professionals, maar ook leerden zij hoe een werkdag er uit kan zien. Een erg leerzame ochtend, verteld door vrouwen uit het vakgebied.

Meer informatie
Heb je vragen over het programma Sterk Techniekonderwijs? Of ben je op zoek naar specifieke informatie die je op de website niet kunt vinden? Neem dan per e-mail, telefonisch of via het formulier contact met ons op.
Contactgegevens
Techniektalenten
Trivium 60
4873 LP Etten-Leur
076 501 61 52
info@techniektalenten.nl
Contactpersonen
Charlotte Groenhout
Account manager
info@techniektalenten.nl

Patrick ‘t Hart

Programma manager
patrick@techniektalenten.nl
created by Bigbooom