Speeddaten met vrouwelijke professionals op Norbertus Gertrudis Mavo
2
min. lezen
Op 6 april 2021 heeft de Norbertus Gertrudis Mavo speeddates gehouden voor 23 meiden uit de onderbouw Techmavo.

West-Brabant Midden

Op 6 april 2021 heeft de Norbertus Gertrudis Mavo speeddates gehouden voor 23 meiden uit de onderbouw Techmavo. VHTO verzorgde de ochtend. Er werd gestart met een virtuele opening waarbij er uitleg werd gegeven over bètawetenschap, techniek en ICT en werden er vragen gesteld aan de leerlingen in de vorm van een quiz over deze onderwerpen. Na de introductie gingen alle meiden in twee rondes in gesprek met vrouwelijke professionals. In totaal deden er twee rolmodellen mee uit branches in de techniek. Een van de rolmodellen is Software Engineer voor onder andere My Jewellery en het andere rolmodel Energie Adviseur bij haar eigen bedrijf.

Het was in het begin nog een beetje onwennig voor de deelnemers om vragen te stellen aan de rolmodellen. De vrouwen waren ook niet fysiek aanwezig maar via een videoverbinding werd er met elkaar gesproken. Toen de meiden wat meer gewend waren aan deze vorm van Speeddaten kwamen er ook gerichte vragen zoals “hoe lang duurt de opleiding die je hebt gedaan” en “ben je blij met je baan”.

De vrouwelijke professionals probeerde de leerlingen ervan te overtuigen dat werken in de techniek zeker niet alleen voor mannen geschikt is. Ook werd de deelnemers duidelijk dat de wereld van techniek ontzettend breed is en je dus niet heel technisch aangelegd hoeft te zijn. De meiden kregen informatie over de benodigde opleidingen voor de technische banen van de professionals, maar ook leerden zij hoe een werkdag er uit kan zien. Een erg leerzame ochtend, verteld door vrouwen uit het vakgebied.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom