Scholen starten met First Lego League
2
min. lezen
‍Voor de eerste keer zullen de scholen die aangesloten zijn bij Techniektalenten deelnemen aan de First Lego League. De wedstrijd waarbij leerlingen met hun Legorobot strijden tegen andere scholen door verschillende opdrachten uit te voeren. Op een leerzame en speelse manier leren de leerlingen werken met en het programmeren van een robot. Dat de robot gemaakt is van Legosteentjes maakt de opdracht voor iedereen erg herkenbaar.

West-Brabant Midden

Voordat de scholen deelnemen aan de regiofinale zullen zij uiteraard eerst goed de opdrachten moeten oefenen. Om die reden zijn de docenten van de scholen uit de regio West-Brabant Midden gestart met de enthousiaste groepen. Geleidelijk leren de leerlingen om de robot te laten uitvoeren wat de opdrachten voorschrijven. En het zijn een hoop opdrachten om onder de knie te krijgen. Van het verplaatsen van Legoblokjes, het optillen van een object of een bepaalde korte route volgen. De robot moet het uiteindelijk allemaal gaan doen, zonder de hulp van de leerlingen.

De regiofinale staat gepland voor 26 februari 2021, maar tot die tijd zullen de scholen druk bezig zijn om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De start is in ieder geval gemaakt en wie weet wordt de winnaar van de regiofinale wel een groep vanuit Techniektalenten. Deze leerlingen mogen dan deelnemen aan de landelijke finale om zo ook daar een gooi naar de titel te doen.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom