Roncalli gaat het vak D&P (diensten & producties) invoeren en vooral technische invulling geven
3
min. lezen
Roncalli gaat steeds meer inzetten op de technische ontwikkelingen en wil hiermee leerlingen stimuleren om in die richting verder te gaan.

Brabantse Wal

Uiteindelijk moeten de bedrijven in de omgeving profiteren van een groter aanbod afgestudeerde technici

Omdat elke vmbo-afdeling straks ook een praktische component moet hebben, heeft Roncalli ervoor gekozen om het vak D&P stap voor stap in te gaan voeren. De invulling van het vak is breed, en gaat vooral een technische invulling krijgen. Het eerste project is net achter de rug.

Bij dit eerste project kreeg elke leerling een bouwperceel van een grote verkaveling. Daarop mochten ze hun eigen huis gaan bouwen. Zij konden hun creativiteit kwijt met het maken van een bouwtekening. Dit moesten ze doen op de klassieke manier, namelijk met potlood en liniaal. Uiteraard moesten alle maten kloppen en de noodzakelijke ruimtes moesten ook aanwezig zijn in het huis. Met behulp van het tekenprogramma Tinkercad gingen de leerlingen van hun plattegrond een ruimtelijke tekening maken. De opdracht hierna was een digitale folder maken voor de verkoop van de villa, zoals dat in het echt ook gaat.

Iets waar Roncalli al langer aan deelneemt is de First Lego League. Een groep leerlingen komt hier wekelijks voor bij elkaar om te programmeren en in een team te werken aan oplossingen voor de uitdagende projecten. Uiteindelijk wordt er in een wedstrijd bekeken wie de robot het beste ontworpen en geprogrammeerd heeft, welk team het beste heeft samengewerkt en wie de meest innovatieve oplossing heeft kunnen presenteren. De combinatie van het werken met Legorobots en het oplossen van problemen past goed bij de invulling die Roncalli aan D&P wil geven.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom