Professionalisering tijdens de Docentendag van de TU Eindhoven
1
min. lezen
Op 28 maart heeft een groep van docenten, onderwijsontwikkelaars en onderwijsmanagers deelgenomen aan de Docentendag bij de TU in Eindhoven. Het thema wat dit jaar centraal stond was ‘De Zon’ en bood door middel van presentaties en workshops veel input voor diverse onderwijsmodules zoals T&T.

West-Brabant Midden

De dag werd afgetrapt met een lezing van Adriana Creatore over de ontwikkelingen op het gebied van innovatieve zonnepanelen. Hierin onderwees de professor over de uitdagingen van zonnecellen en hoe we hier in alle lagen van het onderwijs aandacht aan konden geven. Goed om te zien dat de universiteit ook naar onderwijslagen kijkt die niet op de campus worden aangeboden! Na de inspirerende lezing werd het programma vervolgd en kon men kiezen uit een zestal workshops. De campus van de TU is een locatie waar veel innovatieve klimaatoplossingen zijn gefaciliteerd, dus bij een aantal workshops werd men ook meegenomen in de installatieruimtes van de universiteit. Daarnaast werd ook de bekende zonne-auto van het Solarteam gepresenteerd en waren er demonstraties over plasma en warmte-koudte-pompen.

De dag werd afgesloten met een lezing van Albert Polman, waarin werd uiteengezet hoe zonnepanelen door de jaren heen veranderd zijn en waar de toekomst van deze energieoplossing ligt. Uiteindelijk werd aan alle aanwezige deelnemers van de docentendag een certificaat uitgereikt; een mooie afsluiting van een enerverende dag vol met nieuwe innovaties en mogelijke onderwijstoepassingen.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom