Pilot Technologie & Toepassing op Norbertus Gertrudis Mavo
3
min. lezen
Norbertus Gertrudis Mavo gaat starten met een pilot T&T voor klas 3. Leerlingen die nu het keuzevak I&P (Innovatie en Prototyping) volgen gaan aan de slag met een opdracht die de directie van de school ze gegeven heeft.

West-Brabant Midden

Norbertus Gertrudis Mavo gaat in december 2021 over naar een ander gebouw. Op dit moment wordt dit verbouwd en aangepast. Zoals bij elke (ver)nieuwbouw loop je tegen vraagstukken en problemen aan. De leerlingen van klas 3 I&P gaan proberen om hier voor oplossingen te vinden.

Als eerste zal er een maquette worden gemaakt van maquette foam. Deze maquette is wel 208 cm breed! De leerlingen gaan in groepjes alle lokalen namaken met een schaal van 1:50. Ze starten met het 3D tekenen in SketchUp van een lokaal met de gevelopeningen. Daarna worden de muren omgezet naar 2D. De muren worden gemaakt met de lasersnijder.

Als de muren klaar zijn kunnen ze deze monteren op de vloer van de Maquette. Daarna gaan leerlingen aan de slag met de ramen en deuren. Deze tekenen ze ook in 3D met het programma SketchUp. Ze kunnen deze dan met de 3D printers maken en monteren in de gevelopeningen van de maquette. Ook het interieur zal met de 3D printers worden gemaakt.

Wanneer een lokaal helemaal getekend is, inclusief deuren en ramen, kunnen de leerlingen in Virtual Reality door het lokaal heen lopen om te kijken of de verhoudingen kloppen. Ook kunnen ze gelijk kijken of de inrichting wel klopt die ze bedacht hebben. Als de gehele maquette klaar is kunnen de leerlingen ook in VR door het gehele gebouw gaan lopen.

De vraagstukken die leerlingen bijvoorbeeld gaan krijgen zijn:

• Hoe zou je de praktijk- en lesklokalen inrichten?

• Wat voor kleuren zou je gebruiken voor de kluisjes?

• Hoe kun je muren aan de buitenkant van de LO zaal functioneel aankleden?

• Wat kun je tegen hinderlijk lichtinval doen?

• Hoe zou je de aula inrichten?

De opdracht wordt afgesloten met een filmpje voor het green screen. In dit filmpje presenteren de leerlingen de oplossingen aan de directie en facilitair manager van Norbertus Gertrudis Mavo.

Het is een uitdagende opdracht waarin heel veel zaken samenkomen zoals het kunnen lezen van een bouwtekening, werken met schaal, problemen oplossen, nieuwe technieken gebruiken, samenwerken, taken verdelen en presenteren. Vanuit Techniektalenten zijn we erg benieuwd naar het resultaat.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom