Ontdek de magie van duurzaamheid: een avontuur tijdens de Zero Waste Week!
2
min. lezen
Leerlingen ontdekken de wereld van duurzaamheid, recyclen, milieubelasting en voedselverspilling. Van een workshop tijdens een beroepskeuze event, naar een bedrijfsbezoek, rondleiding en gastles!

Brabantse Wal

🚯 Wat is Zero Waste Week?

Zero Waste Week is een jaarlijks evenement dat mensen aanmoedigt om bewuster om te gaan met hun afval en te streven naar het minimaliseren ervan. Tijdens deze week worden mensen aangemoedigd om herbruikbare producten te gebruiken, voedselverspilling te verminderen en creatieve manieren te vinden om afval te verminderen en te recyclen.

💚 Hoe doen wij daar aan mee?

De internationale schakelklas van Bergen op Zoom heeft de Zero Waste Week op school doorgebracht. Daar kregen alle leerlingen uitleg over hoe zij impact op het milieu kunnen verminderen.

🚌 Van theorie naar praktijk:

In april hebben zij de theorie in praktijk gebracht door een inspirerend bedrijfsbezoek, gevolgd door een boeiende rondleiding en een enthousiaste gastles. En alsof dat nog niet genoeg was, kregen alle leerlingen ook nog eens een leuke puzzel mee naar huis!

🤝 Van Beroepskeuze event tot bedrijfsbezoek

Wil van Boven vertelt: "Deze dag kwam voort uit het geweldige contact dat ontstond tijdens het Beroepskeuze Event (BKE) bij ISK Bergen op Zoom. En we zijn van plan om dit vaker te doen - regelmatige bedrijfsbezoeken met voorbereide lessen en evaluaties, allemaal opgenomen in een spannend LOB-programma dat gekoppeld is aan de Waste Week.Een van de hoogtepunten was toen een leerling vroeg vanaf welke leeftijd hij daar kon komen werken, omdat hij niet wilde dat alles zomaar wordt weggegooid. Geweldig, toch?Kortom, het was een ochtend om nooit te vergeten - een ochtend vol inspiratie en educatie. We kijken al uit naar de volgende keer!"

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom