Netwerkbijeenkomst 19 juni
5
min. lezen
Deze speciale laatste netwerkbijeenkomst stond in het teken van samenwerken, om iedereen te bedanken voor de bijdrage aan Sterk Techniekonderwijs afgelopen schooljaar en om vooruit te kijken.

West-Brabant Midden

Op maandagmiddag 19 juni 2023 kwam onderwijs en bedrijfsleven uit de regio West-Brabant Midden bij elkaar bij de Uitvindfabriek in Breda. Dit keer zorgde de locatie waar we waren ook direct voor het entertainment. Net zoals de derdejaars leerlingen van de vo-scholen namen wij ook deel aan ‘Expeditie Techniek.’

“Expeditie Techniek“ bestaat uit drie activiteiten. Bij het onderdeel “Livia” werden fietsen gemonteerd. Losse onderdelen en een opdracht zorgde ervoor dat er verschillende groepen aan de slag gingen met het bouwen van een fiets waarbij je moet fietsen met je handen. Het tweede onderdeel is de “kettingreactie” waarbij er met verschillende materialen een kettingreactie werd gebouwd. Bij de escaperoom "Cityhackers" gingen we onderling de strijd aan. Overal in de ruimte waren opdrachten en codes verstopt om verder te komen in het spel.

In een andere ruimte waren een aantal medewerkers bij de evaluatie van de docentstages. Veel docenten hebben dit jaar al stage gelopen ten behoeve van de professionalisering en deelden hun ervaring in een kleine netwerksessie. Bij deze sessie waren naast de docenten ook de werkgroepleden Professionalisering en enkele onderwijsmanagers aangesloten. Er werd door middel van verschillende korte werksessies teruggekeken op de organisatie van deze activiteit, maar belangrijker nog; er werd ook vooruitgekeken op welke manier we deze docentstages goed kunnen borgen. De werksessies leverden uiteindelijk een goede basis op, wat door de werkgroep gebruikt gaat worden voor een advies aan het programma over het borgen van de doelstellingen van professionaliseren.

Programmamanager Patrick ’t Hart presenteerde de plannen voor komend schooljaar. De stap naar borgen en implementeren binnen onze scholen Munnikenheide College, ‘t Markland, Scholengroep Tongerlo en Curio. Iedereen mocht meedenken over de nieuwe subsidieperiode en er werd een programmaboekje uitgereikt met de concrete plannen en rollen voor volgend schooljaar.

Na de activiteiten sloten we de middag af met een barbecue.

We willen iedereen bedanken voor de goede inzet van afgelopen schooljaar & aanwezigheid bij deze afsluiting! 

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom