Meiden van Da Vinci College speeddaten met vrouwelijke professionals
1
min. lezen
Op het Da Vinci College heeft op 28 oktober de eerste speeddate plaatsgevonden voor twintig gemotiveerde meiden.

West-Brabant Midden

Na een gezamenlijke, virtuele opening gingen de meiden in groepjes in gesprek met de vrouwelijke professionals. Doordat deze rolmodellen in verschillende branches werkzaam zijn kregen de deelnemers een breed en interessant beeld over vrouwen in de wereld van techniek. Uiteraard mochten zijtijdens de sessie de professionals het hemd van het lijf vragen.

Via een videoverbinding probeerden de vrouwelijke bèta/technische professionals de meiden ervan te overtuigen dat werken in de techniek zeker niet alleen voor mannen geschikt is. Ook werd de deelnemers duidelijk dat de wereld van techniek ontzettend breed is en je dus niet heel technisch aangelegd hoeft te zijn. De meiden kregen informatie over de benodigde opleidingen voor de technische banen van de professionals, maar ook leerden zij hoe een werkdag er uit kan zien. Een erg leerzame ochtend, verteld door vrouwen uit het vakgebied. De speeddate werd georganiseerd door VHTO.

Op woensdag 2 december vindt de volgende ronde van de speeddates plaats. Dit keer zijn de meiden van het Markland College aan de beurt.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom