Meiden uit onderbouw maken kennis met techniek tijdens Girls' Day 2023!
5
min. lezen
Donderdag 30 maart 2023 was het Girls’ Day. Verschillende technische bedrijven openden hun deuren om meiden uit de onderbouw te enthousiasmeren en kennis te laten maken met techniek.

West-Brabant Midden

Donderdagochtend vertrokken er 24 meiden uit het eerste leerjaar van ’t Markland College Oudenbosch richting Mauri Technology B.V in Etten-Leur. Mauri Technology B.V is een bedrijf wat technische oplossingen biedt aan bakkers. De meiden werden ontvangen met een petitfourtje en een glaasje jus d’orange. Vervolgens kregen de meiden een korte presentatie over het bedrijf en kregen zij een kort filmpje te zien. Hierna werden de labjassen aangetrokken en de veiligheidsbrillen opgezet om richting het lab te gaan, waar de meiden kleine proefjes gingen doen. Er werden proefjes gedaan met vla en enzymen, gist en ballonnen, geur en smaak en als laatste met kleurstoffen en M&M’s.

Ook gingen er 15 meiden richting Hillspet, een bedrijf wat dierenvoeding produceert. De meiden kregen een uitgebreide rondleiding door de fabriek. Ook hebben zij een kijkje genomen bij de technische dienst en zelf hondenkoekjesgemaakt. Als laatste werden er 24 meiden ontvangen bij Altorffer waar zij een rondleiding kregen door de drukkerij.

De eerstejaars meiden van het Da Vinci College en het Norbertus Gertrudis Mavo zijn op bezoek geweest bij Meemakerz in Bergen op Zoom. Door middel van 7 workshops van ieder 20 minuten hebben de leerlingen kennisgemaakt met techniek. Er was een workshop dakpannen leggen en spijkers slaan, legopoppetjes gieten, metselen, moodboard maken voor je slaapkamer, armbandjes maken van elektriciteitsdraden, pennenbakje maken en bruggen bouwen met blokken.

Alle meiden van leerjaar 2 van het Munnikenheide College Rucphen brachten een bezoek aan Containerservice C. Groenenboom in Oosterhout. Hier hebben de meiden een rondleiding gekregen en deden ze een quiz. Als laatst mochten ze een metaalstukje ombuigen.

De tweedejaars meiden van het Munnikenheide College Etten-Leur vertrokken donderdagmiddag richting Avans Hogeschool Breda. Deze locatie was ingericht met verschillende activiteiten. De meiden konden onder het genot van een suikerspin of een milkshake bruisballen maken, kaarten maken met lampjes, robotkatten bekijken, programmeren en activiteiten doen met een VR-bril onder begeleiding van Avans-studenten.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom