Leerlingen brengen bezoek aan Uitvindfabriek tijdens Expeditie Techniek
2
min. lezen
In twee weken zijn er in totaal ruim 600 leerlingen van de scholen binnen Techniektalenten West-Brabant Midden op expeditie geweest. Een Expeditie Techniek welteverstaan. Met een dagdeel vol verschillende technische activiteiten werden de leerlingen van verschillende profielen uitgedaagd. Samenwerken, probleem oplossend denken en creativiteit stonden hierbij centraal.

West-Brabant Midden

Bij de Uitvindfabriek in Breda, dat gevestigd is in de oude Faam fabriek, vond dit evenement de afgelopen twee weken plaats. Er waren verschillende opdrachten die de leerlingen in een uur moesten uitvoeren. Zo gingen er leerlingen aan de slag met het maken van een heuse kettingreactie. Allerhande voorwerpen mochten hiervoor gebruikt worden. Aan het einde van het uur werd de kettingreactie in werking gezet en konden de leerlingen zien of alle delen goed op elkaar aansloten.

Een andere opdracht was het maken van een houten brug, waar de leerlingen zelfs overheen konden lopen. De brug van stokken en planken mocht nergens bevestigd worden met schroeven of spijkers. Het bleek een leuke uitdaging die nagenoeg alle groepen wisten te voltooien.

Naast deze opdrachten was er ook een opdracht waarbij de leerlingen speciale fietsen maakten. Fietsen die je met de hand in gang zet, maar met je voeten bestuurd. Echt een technische opdracht vol bouten en moeren. Uiteraard moesten de leerlingen de gemaakte fietsen ook even testen.

De vierde technische opdracht was een heuse escape room. Deze bijzondere ruimte is al langere tijd in gebruik binnen de Uitvindfabriek en zit dan ook heel leuk in elkaar. Allerlei technische puzzels dagen de leerlingen uit om goed na te denken en samen te werken. Gelukkig ontsnapte alle leerlingen op tijd, zodat de bussen weer vol leerlingen terug richting de scholen konden vertrekken.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom