"Later word ik..." het beroepskeuze event voor basisschool leerlingen
3
min. lezen
“Meneer is dit ook een brandweerwagen?” “Jazeker! Dit is de E-One Titan-crashtender Hij weegt 42.000 kilo, is 12 meter lang en bijna 4 m breed. Er zit 11.700 liter water in, 750 liter schuim en 250 kilo poeder. Hij wordt gebruikt voor het bestrijden van vliegtuigbranden.”

Brabantse Wal

“Meneer is dit ook een brandweerwagen?” Jazeker! Dit is de E-One Titan-crashtender Hij weegt 42.000 kilo, is 12 meter lang en bijna 4 m breed. Er zit 11.700 liter water in, 750 liter schuim en 250 kilo poeder. Hij wordt gebruikt voor het bestrijden van vliegtuigbranden.”

🚀 Gisteren hebben wij een inspirerende pilot gedraaid op een van onze basisscholen! Na de succesvolle edities van onze beroepskeuze-events voor de brugklassen, hebben we ons dit keer gericht op de groep 7/8 leerlingen met als centrale thema: "Later word ik..."

🚒 Door professionals uit verschillende vakgebieden uit te nodigen, hebben de leerlingen diverse carrièremogelijkheden ontdekt. Van wetenschap en technologie tot gezondheidszorg, de kinderen kregen een voorproefje van wat de toekomst voor hen in petto kan hebben.

🔧 De interactieve sessies en stimulerende activiteiten gaven de kinderen de kans om te ontdekken waar hun passies liggen en welke beroepen hun interesse wekken.�

🏭 De enthousiaste reacties van zowel de leerlingen als de professionals bevestigen het belang van het vroegtijdig verkennen van carrièremogelijkheden. Het is inspirerend om te zien hoe deze jonge kinderen al dromen koesteren en nieuwsgierig zijn naar wat de wereld hen te bieden heeft.

🤝 Deze middag hebben we georganiseerd samen met alle betrokken professionals, leerkrachten en ouders. Samen hebben we een waardevolle bijdrage geleverd aan de toekomst van deze kinderen, hen geholpen hun horizon te verbreden en hen aangemoedigd om groots te dromen.

🪢 Na de succesvolle pilot is dit het begin van een nieuwe reeks om de volgende generatie te ondersteunen bij het ontdekken van hun potentieel en het verwezenlijken van hun ambities. Laten we blijven samenwerken om een positieve impact te hebben op de toekomst van deze getalenteerde jongeren.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom