Kickoff schooljaar 2022-2023
2
min. lezen
Maandag 12 september hebben onze Techniektalenten van STO-regio West-Brabant Midden elkaar na een prachtige zomer weer ontmoet. Fijn om elkaar weer (uitgerust) terug te zien en een mooi moment om vooruit te kijken!

West-Brabant Midden

Maandag 12 september hebben onze Techniektalenten van STO-regio West-Brabant Midden elkaar na een prachtige zomer weer ontmoet. Fijn om elkaar weer (uitgerust) terug te zien en een mooi moment om vooruit te kijken!

Voor deze opening van het nieuwe schooljaar waren we te gast bij BouwSchool Breda. Tijdens de opening werd teruggekeken op de indrukwekkende resultaten die we behaald hebben met ons programma. De infographic geeft dit weer. Na een welkomstwoord van Erik Colijn namens BouwSchool Breda startten de workshops. Elke bezoeker had de mogelijkheid om gedurende drie workshoprondes meer te weten te komen over onze regionale thema’s.

Smart mobility:

Aan de hand van een leermodel dat momenteel landelijk op 4 vmbo-scholen wordt ingezet legde Erwin Heuvelmans uit wat wij in onze regio op gebied van elektrische voertuigen aan onze leerling kunnen laten zien.

Smart farming:

Curio-collega Bas Postma nam ons mee in de laatste ontwikkelingen op het vlak van plantenteelt met hulp van onder andere ledverlichting en farmbots. Een vakgebied waarin maatschappelijke thema’s, biologie, natuurkunde en techniek heel mooi samen komen.

Smart farming II:

In Oudenbosch staat een rijstplantage waar gewerkt wordt met een rijstplantmachine die door studenten ontwikkeld is om in derdewereldlanden te gebruiken. Jan Veerhuis en Tjebbe Will gingen met ons in gesprek over het super inspirerende onderwijsproject wat we in het kader van STO rond deze rijstmachine gaan ontwikkelen en ontdek of en hoe jij een rol kunt spelen vanuit je rol in het onderwijs of vanuit een bedrijf.

Energietransitie & duurzaamheid:

Ontwerp je eigen duurzame comfort woning: deze opdracht krijgen de derdejaarsleerlingen van de Nieuwe Leerweg (mavo) voorjaar 2023. Dit project gaan we de komende tijd ontwikkelen. Tijdens de workshop lieten Robin Alberti en Matthijs van Setten aan de hand van een presentatie en maquette zien hoe we de aanpak van zo’n stukje onderwijsontwikkeling aanpakken en werd de deelnemers gevraagd mee te denken over deze opdracht.

Smart logistics:

Thea van Bokhoven wist het publiek feilloos uit te leggen wat dit nu exact inhoud en hoe dit momenteel terugkomt in het onderwijs. Adele Azat en Peter van Veelen vulden dit aan met haar expertise vanuit de logistieke wereld.

Duurzaam bouwen:

Om dit thema toe te lichten was een kleine wandeling nodig. Als enorme blikvanger bij BouwSchool Breda staat buiten een CO2-neutraalgebouwd huis. Aan de hand van dit bouwwerk werd door Koen van Leijsen en Iwan Westerveen toegelicht hoe zij samen met Avans Hogeschool dit tot stand hebben gebracht.

Kortom: er is weer volle bak energie opgedaan om verder te gaan met de samenwerkingen binnen en de doelen van STO!

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom