Kennismaking Metaaltechniek leerjaar 1
2
min. lezen
Vanuit Techniektalenten is een eerste pilot ontstaan tussen de sector techniek van Da Vinci College en de TechMavo van Norbertus Gertrudis Mavo. Leerlingen van TechMavo klas 1 gaan kennismaken met Metaaltechniek. Het eindresultaat wordt een mooi werkend wandlampje.

West-Brabant Midden

De planning is dat er na de meivakantie gestart kan worden. We hopen dat alle leerlingen dan weer naar school mogen komen, zodat we met een gehele klas de pilot kunnen gaan draaien.

Paul van Buuren zal eerst een les komen geven bij de TechMavo. Deze les zal gaan over gereedschapskennis, veiligheid en het maken van sjablonen voor de opdracht. Daarna gaan de leerlingen van de TechMavo naar het techniekplein van het Da Vinci College. Daar gaan de leerlingen daadwerkelijk aan de slag om het wandlampje van metaal te maken.

Tijdens de tweede stap gaan de leerlingen van Da Vinci College op bezoek bij de TechMavo om hier een les onderzoeken en ontwerpen bij te wonen. Jeffrie Raaijmakers zal de leerlingen meenemen in een les 'rapid prototyping'. Allereerst zal er een les plaatsvinden op het Da Vinci College om de opdracht uit te leggen en daarna de technische tekening te maken. Bij de TechMavo op NGM gaan de leerlingen dan aan de slag met de grote lasersnijder en 3D printers. Misschien dat er zelfs nog wel een stukje Virtual Reality in terug gaat komen.

Al met al is dit een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen Da Vinci College en Norbertus Gerdrudis Mavo dat vanuit Techniektalenten nu mogelijk wordt gemaakt. De leerlingen van Norbertus Gerdrudis Mavo en Da Vinci College krijgen de kans om eens wat anders te zien en doen binnen hun technische richting. Zo krijgen ze een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. Het doel is dat leerlingen na het VMBO gaan kiezen voor een technische richting op het ROC, want om technisch opgeleide mensen staat het bedrijfsleven echt te springen.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom