IW Brabant-Zeeland en Techniektalenten; Overeenkomst voor de toekomst!
2
min. lezen
InstallatieWerk Brabant-Zeeland (IW) en Techniektalenten slaan handen ineen voor de doorlopende leerroute elektrotechniek.

West-Brabant Midden

Schoolvakanties staan voor de deur, leerlingen halen hun diploma’s en cijferlijsten op, docenten schrijven hun laatste evaluaties; alles komt langzaam in het teken te staan van de zomervakantie. Maar er wordt ook zeer zeker al vooruit gekeken; de samenwerkingsovereenkomst tussen IW Brabant-Zeeland, ’t Markland en Munnikenheide College is hier een sterk voorbeeld van. Op 5 juli ondertekenden de heer Krijnsen (districtmanager IW), de heer de Jonge (waarnemend algemeen directeur Munnikenheide College) en de heer Maas (rector ’t Markland Oudenbosch) de samenwerking voor de doorlopende leerroute voor installatietechniek, ook wel bekend onder de noemer Produceren, Installeren en Energie (PIE).

Deze onderwijsroute voor leerlingen – waarbij afstemming plaatsvindt tussen het vmbo, bedrijfsleven, de leerling en ouders – is een route voor leerlingen om gestroomlijnd onderwijs te volgen binnen de elektrotechniek. Leerlingen kunnen zo makkelijker doorstromen van het vmbo naar mbo, en makkelijker aansluiting vinden binnen het bedrijfsleven. Ze worden namelijk door beide partijen samen begeleid en beoordeeld tijdens de stages. Betrokken bij deze leerroute is Alex van der Heide, docent PIE op ’t Markland.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom