Ontwikkelen multidisciplinaire onderwijsprojecten in samenwerking met het bedrijfsleven
1
min. lezen
Op maandag 28 september 2020 werd de werkgroep ontvangen door Martien Kats (directeur Stichting Vakopleiding Metaal). Martien vertelde wat Stichting Vakopleiding Metaal kan bieden in relatie tot het onderwijs.

West-Brabant Midden

Voor dit programmaonderdeel staat er een heuse bedrijfstour gepland om in samenwerking met het bedrijfsleven tot projecten te kunnen komen.

Op maandag 28 september werd de werkgroep ontvangen door Martien Kats (directeur Stichting Vakopleiding Metaal). Martien vertelde wat SVM kan bieden in relatie tot onderwijs.

Na de verhelderende introductie van Martien, kwamen de eerste verzoeken/ ideeën vanuit de werkgroep. Hierdoor ontstond een interessant dialoog over hoe het multidisciplinaire project kan worden ingericht. Na de uitleg van Martien, verzorgde hij een rondleiding waarin alle mogelijke vormen van samenwerking werden besproken; doe-dag, professionalisering van docenten, promotie open dag, gezamenlijk inrichten en aanbieden van onderwijsactiviteiten en stages.

De werkgroep vanuit de 4 STO-scholen gaat aan de slag met het inrichten van het project, hiervoor gaat men eerst uitwerken welke en hoede activiteiten kunnen worden geïntegreerd in het onderwijs. Over een aantal weken gaat de werkgroep dit voorstel bespreken met Martien Kats, vervolgens werkt de werkgroep het voorstel uit tot een definitief project wat voldoet aan de 21ste -eeuwse vaardigheden, zodat we in januari 2021 het eerste project kunnen gaan uitvoeren.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom