Girls' Day
2
min. lezen
Op donderdag 11 april hebben de meiden uit de brugklas van het DaVinci en Gertrudis deelgenomen aan Girls’ Day. Tijdens Girls’ Day openen technische bedrijven in heel Nederland hun deuren voor meiden (en leerlingen die zich identificeren als meisje). De leerlingen kunnen op een laagdrempelige en vooral leuke manier kennis maken met bèta/technische werkzaamheden.

West-Brabant Midden

Een groep meiden van het Gertrudis bezocht AVT in Roosendaal, een truck- en trailerservice, waar ze een rondleiding kregen van onderdelenverkoop tot after-sales. Een anderen groep bezocht Hill’s Pet Nutrition in Etten-Leur, waar ze voeding voor honden en katten produceren. De leerlingen vergeleken het proces van het maken van dierenbrokjes met het bakken van een cake. De derde groep van het Gertrudis bezocht Mauri Technology in Etten-Leur, waar oplossingen worden bedacht voor de bakkerij-industrie.

Een groep meiden van het DaVinci is op bezoek geweest bij Altorffer in Roosendaal, een drukkerij voor verpakkingen en drukwerk. Een andere groep meiden vertrok naar Bergen op Zoom voor een bezoek aan Cargill. Cargill is betrokken bij de productie van voedselingrediënten en het verwerken, verspreiden en verhandelen van landbouwproducten.

Het was een geslaagde, leuke en leerzame dag!

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom