Geslaagde gastlessen techniek tijdens Regionale Techniekdag
5
min. lezen
Op dinsdag 28 februari heeft de Regionale Techniekdag plaatsgevonden. Op het Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Mavo, ’t Markland en het Munnikenheide College kregen alle leerlingen uit leerjaar 3 gastlessen door mensen uit het bedrijfsleven. Het doel van deze gastlessen is om leerlingen in contact te brengen met technische beroepen.

West-Brabant Midden

Op de Norbertus Gertrudis Mavo werden de leerlingen ’s ochtends meegenomen in de wereld rondom de aanleg van het formule 1 circuit van Zandvoort. Ton Antens van Inframensen en Hidde Hilgersom van Gebr. van Kessel vertelden hoe hun samenwerking loopt en hoe het racecircuit is aangepakt. Leerlingen mochten nadenken over de uitdagingen zoals het asfalteren van een helling van meer dan 30 procent en kregen uitleg hoe het circuit werd vormgegeven. Een erg interessante kijk binnen het leven van stratenmakers en uitvoerders.

In de middag kregen de leerlingen een introductie over de praktische zaken rondom een autobedrijf. Hoe kan je automonteur worden? Wat voor rollen zitten er nog meer in een automotive company en waar bestaat het bedrijf nog meer uit? Marloes Bastians, eigenaresse van Bastians Autobedrijf, gaf een letterlijk kijkje onder de motorkap. Na de introductie nam Marloes de klas mee naar buiten waar op het schoolplein gesleuteld mocht worden aan een auto. Bandje verwisselen, olie checken, banden inspecteren; oftewel een dynamische en praktische finale!

Derdejaars leerlingen Horeca & Ondernemen van het Da Vinci College kregen een gastles van Equans. Equans is een technische dienstverlener. Met 100.000 mensen werken ze wereldwijd aan oplossingen voor de digitale industriële enenergietransitie.

De gastspreker vertelde over de verschillende afdelingen van Equans Refrigeration: industriële koeltechniek, industriële warmtepompen en warmteterugwinning, agro, vis en voedselverwerking, bewaring en invriestechnologie. Daarnaast kwamen de mogelijke jobs aan bod die uitgeoefend kunnen worden bij Equans, van installatiemonteur tot sales en HR. De leerlingen hebben tot slot een spel gespeeld ‘ontdek wie welke installatie bij welke klant, waar installeert!’ Leuk om op deze manier met koel- en klimaattechniek bezig te zijn geweest.

Ook kwamen Falco Peetjens, Jan Bax en Rob Soijer van Hoppenbrouwers Techniek Roosendaal een enthousiaste gastles verzorgen op het Da Vinci College. De leerlingen kregen een heel goed beeld over de BBL opleiding binnen Hoppenbrouwers, maar ook kregen zij te zien hoe we onze huizen tegenwoordig verduurzamen door middel van airco’s en warmtepompen. Als kers op de taart hadden de mannen een echte warmtepomp meegenomen en kon iedereen zien hoe deze dan precies werkt.

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom