First Lego League
2
min. lezen
Op zaterdag 3 februari 2024 stonden de regio finales in de agenda voor deelnemende teams van de First Lego League.

West-Brabant Midden

Op zaterdag 3 februari 2024 stonden de regio finales in de agenda voor deelnemende teams van de First Lego League. In onze regio is het vo-onderwijs vertegenwoordigd door scholengemeenschap Tongerlo met maar liefst 3 teams.

  • Twee gemengde teams DaVinci en Gertrudis (junior en senior)
  • Eén team vanuit het Norbertus

De teams hebben maandenlang intensief geoefend aan alle LEGO-skills!

Naast het bouwen van race-robots en inclusief het programmeren ervan, werkte de leerlingen ook aan innovatieproject met dit jaar als thema:

Masterpiece, dit betekent dat leerlingen hun fantasie moesten gebruiken om de kunstwereld opnieuw te bekijken. Het team een manier bedacht om kunst te creëren en te verspreiden over de hele wereld.  

Dit innovatieproject hebben zijn naast de robot-skills gepresenteerd! Door op het DaVinci en Gertrudis te werken met gemengde teams bestond er een mooie vorm van kennisoverdracht tussen de leeftijdsgroepen.

Het gemengde DaVinci & Gertrudis team behield gedurende de gehele dag de top 5 positie.

Tijdens de prijsuitreiking vielen de junioren in de prijzen in de categorie beste robotpresentatie zij werden 1ste. De senioren werden 3de in de Champions Award, dit geeft het team toegang tot de landelijke finale op 9 maart 2024.

Het complete team gaat zich voorbereiden op de landelijk finale en kijken er enorm naar uit!

Leuk om te zien wat samenwerking in een school doet, de eerste plannen liggen er om scholengemeenschap Tongerlo brede teams op te leiden!

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom