Expeditie Techniek!
2
min. lezen
Op 20, 21, 24 en 25 juni zijn de derdejaarsleerlingen van Gertrudis, Da Vinci en ‘t Markland op bezoek geweest bij de Uitvindfabriek in Breda voor Expeditie Techniek! Dit is een grootschalig evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd om leerlingen te enthousiasmeren voor de techniek.

West-Brabant Midden

Na de opening, die in de tuin plaats vond, zijn de leerlingen in groepen aan de slag gegaan met verschillende activiteiten.

Er werd flink gepuzzeld tijdens City Hackers. Leerlingengingen in twee teams aan de slag om codes te kraken. Dit is een uitdagende challenge met onder andere elektro – en installatietechniek, metselen, samenwerken en logisch nadenken. Ook hebben de leerlingen hier een meterslange brug gebouwd, waar zij overheen konden lopen.

Ook werden er creatieve nieuwe uitvindingen gebouwd. Eerst moesten de leerlingen een oud apparaat uit elkaar halen. Dit kon een broodrooster, muziek box, koffiezet apparaat of een stofzuiger zijn. Met behulp van de onderdelen van deze apparaten konden er nieuwe uitvindingen gemaakt worden. Er werden onder andere robothoofden, race auto’s en selfiesticks gemaakt.

Aan een andere tafel werd er aan de slag gegaan met een 3D-pen.De leerlingen gingen aan de hand van een voorbeeldje aan de slag om vliegtuigen, auto’s en boten te maken!

Een geslaagde expeditie, waar we met veel plezier op terug kunnen kijken.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom