Expeditie Techniek!
4
min. lezen
Op 15, 16, 19, 22, 23, 26 en 27 juni zijn alle derdejaarsleerlingen langs geweest bij de Uitvindfabriek voor Expeditie Techniek! Dit is een grootschalig evenement dat jaarlijks georganiseerd wordt om leerlingen te enthousiasmeren voor de techniek.

West-Brabant Midden

Na een warm ontvangst met een hapje en een drankje zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan met de verschillende activiteiten.

Tijdens de activiteit Livia zetten de leerlingen een fiets in elkaar. Dit is geen gewone fiets. In plaats van met je handen te sturen en met je voeten te trappen, stuur je nu met je voeten en zit er handaandrijving op. In verschillende groepjes gingen de leerlingen aan de slag om te kijken wie als eerste de fiets in elkaar heeft gezet. Hierna mochten de leerlingen de fiets ook uitproberen.

Ook werd er flink gepuzzeld tijdens City Hackers. Leerlingen gingen in twee teams aan de slag om codes te kraken. Dit is een uitdagende challenge met onder andere elektro - en installatietechniek, metselen, samenwerken en logisch nadenken. Ook hebben de leerlingen hier een meterslange brug gebouwd, waar zij overheen konden lopen. Zelfs de docenten baalden dat deze activiteit na 30 minuten alweer afgelopen was.

Als laatste hebben de leerlingen een kettingreactie gebouwd van ongeveer 20 meter lang. De leerlingen beschikten over verschillende materialen, van houten planken tot touw. Hiermee moesten de leerlingen het balletje aan het einde van de kettingreactie zien te krijgen. Er zijn vele verschillende constructies bedacht met de verschillende materialen.

Een geslaagde expeditie, waar we met veel plezier op terug kunnen kijken!

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom