De Verbinders van Tongerlo
5
min. lezen
Op maandag 5 februari vond De Verbinders van Tongerlo bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst maakt het bedrijfsleven, onderwijs en overheid op informele manier kennis met het DaVinci en de beoogde samenwerking vanuit het plan De Verbinders van Techniektalenten.

West-Brabant Midden

Na het ontvangst op het DaVinci werd de middag afgetrapt met een presentatie van directrice Kiki Nieuwkerk. Zij vertelde overtuigend over De Verbinders van Techniektalenten, hierin kwam naar voren wat het doel van samenwerken tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven in de eigen gemeente en de regio betekent. “Een gezamenlijke aanpak voor arbeidsmarkt tekorten in de techniek en technologie in het Roosendaalse, dat is wat we met elkaar willen bereiken, Verbinder zijn we namelijk allemaal: bedrijven, scholen po-vo-mbo en de gemeente” aldus Kiki Nieuwkerk.

Na de krachtige uitleg van Kiki vertrokken de aanwezige naar het techniekplein. De plaats om over techniek & technologie met elkaar het gesprek aan de werkbank aan te gaan. De groepjes waren gevormd op basis van de actiepunten die men had doorgegeven tijdens de aanmelding. Op deze manier waren de betrokkene uit het bedrijfsleven, onderwijs professionals en gemeentelijke beleidsmedewerkers aan elkaar gekoppeld en konden er direct goede afspraken worden gemaakt. Deze afspraken zijn genoteerd op zogenoemde actiekaarten “Wij verbinden techniek en talent in de regio”, deze acties gaan de bedrijfsverbinders van Tongerlo (Lonneke Vermeulen en Arlette Balemans) de komend tijd opvolgen. Naast het concreet maken van acties werden er ook nieuwe contacten gelegd.

Wat gaan we doen:

Lonneke vertelde met veel enthousiasme tijdens de bijeenkomst een aantal concrete acties die er zijn afgesproken. Zo gaat het Gertrudis concreet vanuit het profiel dienstverlening en producten samenwerken met het bedrijf Altorffer, het DaVinci organiseert een doe-dag samen met IW Zuid-West voor leerlingen in leerjaar 1 of 2. Maar ook welke brugfunctie de gemeente Roosendaal kan hebben in de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Hele concrete acties die op de korte en langere termijn met elkaar kunnen worden gerealiseerd.

Tevens konden bedrijven diezelfde middag al Verbinder van Techniektalenten worden. Wanneer je Verbinder van Tongerlo of de gehele regio bent kunnen we bijvoorbeeld gezamenlijk investeren in jongeren om hen een goed beeld te geven van de toekomstige arbeidsmarkt.

Wilt u ook Verbinder van Techniektalenten worden? Voor €150,- per jaar bent u al lid van onze gehele regio of een specifieke vo-school, voor meer info mail: info@techniektalenten.nl

Wat krijg je hiervoor terug:

  • Er ontstaan korte lijnen met betrokken partners (overheid, onderwijs po-vo-mbo en bedrijfsleven);
  • Werken we structureel samen in de keten;
  • Krijg je inspraak wat leidt tot innovatief onderwijs en lever je een enorme bijdrage aan het investeren in jongeren.

Wij kijken terug op een fijne en inspirerende bijeenkomst, wij bedanken de betrokkene uit het bedrijfsleven, onderwijs professionals en gemeente Roosendaal voor jullie aanwezigheid.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom