De start van het nieuwe schooljaar met STO
2
min. lezen
We zijn weer gestart! Voor het eerst sinds vorig schooljaar hebben we een fysieke bijeenkomst kunnen organiseren op 13 september 2021. Tijdens de aftrap voor het nieuwe schooljaar van Sterk Techniekonderwijs regio West-Brabant Midden waren we te gast bij het Da Vinci College in Roosendaal.

West-Brabant Midden

De programmamanager Patrick ’t Hart opende de bijeenkomst en deelde het programma van de middag. Angelique Boot van Bouwbedrijf Boot was uitgenodigd als gastspreker. Ze werd geïnterviewd door Michiel Maas, de rector van het Markland College en tevens stuurgroeplid van dit programma. Angelique deelde met het publiek waarom zij voor techniek heeft gekozen. Ze nam ons mee in nieuwe ontwikkelingen zoals onder andere de bouw van prefab woningen. Dit vraagt om een andere manier van bouwen en dus om nieuwe vaardigheden van de medewerkers van de toekomst. Naast technische vaardigheden vind ze het belangrijk dat werknemers ook goede communicatie skills hebben. Vier leerlingen van drie verschillende scholen werden geïnterviewd door Febronie Stokla van het Munnikenheide College. De leerlingen spraken over hun visie op techniek, waarom ze zo graag werken in de techniek maar ook wat ze bijvoorbeeld nog missen. Een van hun belangrijkste wensen is dat de beeldvorming rond werken in techniek verandert. Dat het niet vies of zwaar is bijvoorbeeld. De reacties van de bezoekers waar zeer positief over het gesprek met de leerlingen.

Tijdens het laatste onderdeel ‘de Markt’, had iedereen de gelegenheid om met de projectleiders en elkaar te praten en te ontdekken wat alle verschillende projectgroepen doen. Met 75 gasten, waaronder docenten, onderwijsontwikkelaars, partner bedrijven en directieleden, zijn de doelen voor dit jaar weer opgehelderd en is de nieuwe manier van werken aangekondigd. We gaan er een heel mooi STO jaar van maken. Bedankt voor ieders aanwezigheid en bijdrage!

Meer informatie
Contactgegevens
Contactpersonen
created by Bigbooom