Beroepskeuze event voor nieuwkomers in Nederland
3
min. lezen
Als je nieuw in Nederland bent, de taal nog leert en nog kennismaakt met de Nederlandse gewoonten, hoe kies je dan een passende studie of een beroep? Dit event is er om juist die leerlingen te helpen.

Brabantse Wal

De internationale schakelklas

Ben je tussen de 12 & 18 jaar en nieuw in Nederland? Dan ben je volgens de Nederlandse wet leerplichtig en moet je naar school. Maar hoe moet dat wanneer je de taal (nog niet helemaal) beheerst? Dan ben je meer dan welkom op het Curio isk. Op deze school in onder andere Bergen Op Zoom leer je op je eigen tempo de taal en wen je aan de nieuwe omgeving en alle mensen en culturen die hier in Nederland samenkomen.

ISK helpt bij de scholing van leerlingen en bereiden de leerlingen daarnaast voor op een baan of vervolgopleiding in het mbo. Voor sommige leerlingen is het al vrij duidelijk wat ze willen worden, voor anderen iets minder. Om de leerlingen te helpen met oriënteren wordt dit evenement georganiseerd.

23 bedrijven uit verschillende branches, toegespitst op de doelgroep.

Van werken in de catering of techniek, en van kleding/retail tot zorg. Leerlingen hebben in het voortraject op school, samen met de docenten, een keuze gemaakt welke drie workshops ze gaan volgen.


De leerlingen volgen op school niet alleen Nederlands, Engels, rekenen en andere reguliere vakken. Ze krijgen ook praktijkles. Fietsen is er daar een van. Als je in Nederland komt wonen is het natuurlijk handig om te kunnen fietsen.En als je kan fietsen, moet je ook een band kunnen plakken, een fiets kunnen repareren of een elektrische fiets herstellen.

Als je geleerd hebt hoe je een elektrische fiets moet repareren, dan is de stap naar een elektrische vrachtwagen snel gemaakt ;)

Team Truckacademy

Deze workshops worden georganiseerd om de leerlingen een praktijk ervaring te geven in verschillende (technische) disciplines. Van elektrotechniek tot werktuigbouwkunde, en van koken tot werken in een kledingwinkel.

Deelnemers konden deelnemen aan praktische activiteiten onder begeleiding van ervaren professionals.

Denk bijvoorbeeld aan Tante Louise, H.Essers, Truck Academy, WVS, Kringloop, Vakopleiding Metaal, Podiumkunsten, Van Bergse Bodem en nog veel meer.

Dit gaf ze niet alleen de kans om hun (technische) vaardigheden te ontdekken, maar ook om vragen te stellen en meer inzicht te krijgen in de dagelijkse taken van verschillende beroepen.

Tijdens deze middag volgen zowel de leerlingen als de ouders, 3 rondes met workshops die zij voorafgaand van het event hebben gekozen.

De bedrijven laten zien wat hun werk inhoudt aan de hand van een interactieve presentatie of workshop, zo wordt er kleding gesorteerd en geprijsd bij de Kringloop.

Wat de leerlingen bij het uitzoeken, labelen, beveiligen en beoordelen van de kleding nog niet weten is dat ze het kledingstuk cadeau krijgen. Truien, petten, blazers en andere vindingrijk-pareltjes werden uitgedeeld.
Wat een waardevolle beleving voor de leerlingen.


Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom