Bedrijfsbezoek de Beer Infraservice
1
min. lezen
Donderdag 16 maart zijn 14 leerlingen van het Vakcollege Techniek leerjaar 3 op bedrijfsbezoek geweest bij de Beer Infraservice in Roosendaal.

West-Brabant Midden

Donderdag 16 maart zijn 14 leerlingen van het Vakcollege Techniek leerjaar 3 op bedrijfsbezoek geweest bij de Beer Infraservice in Roosendaal. De Beer Infraservice, was tot voor kort Rademakers B.V., en verzorgt grondwerk voor onder andere weg- en waterbouw, (nieuw)bouwprojecten, bouwputten, tuinaanleg enz. De veegservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week oproepbaar en beschikbaar voor calamiteiten. Ook voor terreinonderhoud, maaiwerk, wegsignalering en gladheidbestrijding is men bij De Beer Infraservice aan het juiste adres.

Na een hartelijk ontvangst, met worstenbroodjes en donuts, kregen de leerlingen een presentatie over het bedrijf. Welke uitdagingen komen er kijken bij een beginnende onderneming. Hoe zijn de ontwikkelingen door de snelle groei van het bedrijf. Wat zijn de specialiteiten van de Beer Infraservice. En hoe ziet een werkdag eruit van een machinist, wat houdt het beroep in en wat moet je ervoor doen. Leerlingen maakten kennis met de verschillende technische aspecten (hydrauliek, pneumatiek, elektrotechniek en mechaniek) van een wegdekreiniger. En natuurlijk mochten de leerlingen in de loods het uitgebreide machinepark ontdekken en ervaren! Meedraaien op een kleine veegwagen en het bedienen van een minikraantje.

De leerlingen waren enthousiast en luisterden aandachtig naar de mogelijkheden over en in het bedrijf. Het was een hele leuke en leerzame ochtend.   

Het bedrijfsbezoek was een initiatief vanuit Techniektalenten, waar het Vakcollege Techniek bij aangesloten is. Techniektalenten is de naam voor het programma waaraan de regio West-Brabant Midden verbonden is aan het Sterk Techniekonderwijs. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. En zelfs, bij de Beer Infraservice, de mogelijkheid op een stageplaats, zaterdagbaantje of een ‘echte’ baan!

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom