9 suikerklontjes in 1 flesje?!
1
min. lezen
Tijdens de Recycle-les van Van PET naar Pret komt er nog veel meer aan bod dan alleen het recyclen van plastic. Leerkracht Jerry van Dorst schreef er een leuk artikel over:

Brabantse Wal

Vandaag kregen wij bezoek van "van pet naar pret", tijdens deze inspirerende dag zijn de groepen 5 t/m 8 geïnformeerd over het recyclen van oude petflessen zonder statiegeld.

De kinderen waren erg geïnteresseerd en luisterden aandachtig. Rolf vertelde bijvoorbeeld dat hij zelf nog 150.000 oude petflessen heeft opgeslagen in zijn schuur.

De kinderen waren ook erg onder de indruk van het oranje plastic petflesje van Fruit Shoot, die niet meer verkocht wordt in Nederland.  

Een leerling riep zelf: WOW die heb ik al jaren niet meer gezien!! Rolf legde toen uit dat hier wel 9 suikerklontjes in zitten, dus niet erg gezond zijn voor kinderen en volwassenen.

In totaal hebben 5 groepen van de Kornalijn aandachtig geluisterd. Ze hebben al een start gemaakt met het vermalen van petflesjes en sloten af met een pet-estafette buiten op het terrein.

Al met al een inspirerende dag en wij kijken uit naar 22 februari. Dan komt Rolf terug en gaan we echt de petflessen middels een fietsshredder vermorzelen tot korrels.

Wij kijken ook uit naar het eindproduct, medio april zal onze lamp klaar zijn. Dan zal er ook een onthulling van de lamp met een deel of heel de school zijn.

Het was een super leuke ervaring op naar de 22e.

Geschreven door: Jerry van Dorst - leerkracht basisonderwijs

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom