11 april: Girls' Day. Bijna 200 meiden bezoeken bedrijven
1
min. lezen
Op Donderdag 11 April openen door heel Nederland bèta-, technische-, IT-bedrijven én technische- of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

Brabantse Wal

Werkgroep 1B vertelt: 

"Op Donderdag 11 April is het weer tijd voor (de) Girls ‘Day. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische-, IT-bedrijven én technische- of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. We hopen dat ze door deze dag enthousiast worden voor een baan in de techniek. Tijdens deze dag maken ze kennis met één technisch bedrijf en gaan ze praktisch aan de slag.

Girls’ Day wordt mede mogelijk gemaakt door de alliantie Worden wie je bent. Vanaf 2023 werkt deze alliantie samen met het onderwijsveld vijf jaar lang aan gelijke kansen, de mogelijkheid om de eigen capaciteiten te ontwikkelen, zich vrij te voelen in een school en een studie te kiezen die daarbij past.

 

Wij hebben voor deze dag verschillende technische bedrijven (veelal onze eigen STO-samenwerkingspartners) bereid gevonden om zich open te stellen voor (de) Girls ’Day. Sommige scholen gaan zelfs met een bus naar het bedrijf toe. De meiden vanaf groep 7 tot en met leerjaar 2 van het VMBO, gaan deze dag kennis maken met één van de volgende bedrijven:

  • Sabic te Bergen op Zoom
  • Bergh Bouw brandveiligheid te Oud Gastel
  • SVM (stichting vakopleiding metaal) te Oudenbosch
  • BOZ-Group te Bergen op Zoom
  • DSV (logistiekbedrijf) te Bergen op Zoom
  • Bouwmensen te Bergen op Zoom
  • De Maagd (Theater) te Bergen op Zoom
  • Vliegbasis Woensdrecht

Alle deelnemende scholen krijgen voorafgaand aan deze dag een LOB-opdracht aangeboden. Zodat leerlingen en leerkrachten goed op de hoogte blijven van de aangeboden activiteit.

 

Wij vanuit STO(-werkgroep) 1B hopen dat de meiden een mooie dag beleven. Hopelijk kiezen er uiteindelijk meer meiden voor een technische opleiding."

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom